_edited.jpg

Om Ashtanga Yoga Åhus

Tradition & dedikation

Vi undervisar Ashtanga yoga på traditionellt vis enligt den metod som har sitt ursprung i  Sri K Pattabhi Jois undervisning i Mysore i södra Indien. Ann Svärdfelt har varit i Mysore i flera omgångar och även bott i staden för att kunna fullfölja fördjupande studier med sin lärare R. Sharath Jois. Sharath är Sri K Pattabhi Jois barnbarn och det är han som nu har hand om yogaundervisningen i Mysore.

 

Nedan bild är från Anns allra första möte med Sharath, Pattabhi och Saraswati Jois.

"Jag hade tagit mig till New York för att närvara på en Workshop som de undervisade. Eddie Stern hade bjudit in dem. Vi höll till högst uppe i en fantastiskt vacker byggnad som kallas för the Puck buildning vid Union square tror jag det var. Vi var ca 200 utövare som övade tillsammans. Alla 3 gick runt bland utövarna och hjälpte till. Det var under denna vecka, på första dagen faktiskt som Sharath kom fram till mig vid huvudstående. Jag fick uppleva hur min rädsla plötsligt släppte och så gick jag upp helt själv och sedan dess har huvudstående inte varit något problem. Det var en magisk vecka på många sätt."

Ann Svärdfelt

12644769_1252553864758510_26932961442072
 
4CA9E9F9-D565-4079-8834-8E170EAB3622.jpe

Vi är Ashtanga Yoga Åhus

 
12BD4F67-16FB-4DEC-BDC2-6BC879B90C7F.jpe

Ann Svärdfelt

Auktoriserad Ashtanga Yogalärare

Ann Svärdfelt har nu arbetat med yoga på heltid i snart två decennium. Hon är en av få auktoriserade Ashtanga Yogalärare i Sverige. En auktorisering betyder att man har ett lite större ansvar att sprida denna tradition vidare och på så vis hålla den levande. Därför lär Ann upp yogalärare i ett lärlingsprogram som går över tid och oftast tar några år att genomföra. Alla som går lärlingsprogrammet får ta det i sin egen takt, men innehållet är det samma.


Ann är en av landets mest meriterade lärare inom Ashtanga yoga och lär ut yoga med erfarenhetsbaserad kunskap, tacksamhet och entusiasm.
Ann har kurerat såväl ryggbesvär som stress med yogan. ”Jag känner mig mycket piggare, friskare och gladare idag än när jag var i 30 års åldern”; brukar hon berätta.

Mimi Gall

Undervisar Yoga Nidra, Ashtanga & Yin

Mimi går Anns lärlingsprogram och är nu inne på steg 2 av 3. Mimi är född och uppvuxen i Åhus där Ashtanga Yoga Åhus verkar. Hon har praktiserat Ashtanga och Yin Yoga i många år och har hjälpts både fysiskt och mentalt av de båda metoderna. Mimi ser Ashtanga som en av hennes dagliga rutiner för att må bra varje dag. Nu brinner hon för att lära ut den metoden som hon själv älskar till andra. Mimi har också hand om denna hemsida och de sociala medier som hör till Ashtanga Yoga Åhus.

350E15C4-D2E0-4735-992A-6538FDF8811B.jpe