259722277_10159481946820610_2310711893302803483_n.jpg

"Jag är så tacksam och glad att jag har fått tagit del av en metod som kan läka mig fysiskt och stärka mig mentalt."

Karin Andersson 
Lärling i Ashtanga Yoga för Ann Svärdfelt

 

Vill du bli ledare i Ashtanga Yoga?

Vill du lära ut en metod som får dig själv och människor att må bra? Då ska du utbilda till Ashtanga Yoga lärare. Ann Svärdfelt har lärt upp lärare i många år. Det enda kravet är att du är nyfiken på den här fantastiska metoden som vi älskar att praktisera och lära ut.

Kontakta ann.svardfelt@gmail.com

 

Hur är det att gå lärlingsprogrammet?

184754978_509525913413580_76279165469295

Yoga With a Silver Lining

Lärling i Ashtanga Yoga för Ann Svärdfelt

Jag är så glad att Anns och mina vägar korsades för ca ett år sedan. Hon har så mycket kunskap och erfarenhet inom yoga och ayurveda och det känns helt fantastiskt att ha henne vid min sida på denna resa!


Vanligtvis när man utbildar sig till yogalärare så åker man iväg en månad eller två och sen är man rätt "ensam" i sin undervisning.


Inom ashtangayogan är dock länken mellan lärare och elev mycket viktig och ses mer långvarig. Det lärlingsprogram som jag går hos Ann är uppdelat på tre steg och hela utbildningen tar ca 2-3 år. Under hela denna tid har man Ann vid sin sida när det gäller allt från filosofi, din egen praktik och din undervisning. Ett fantastisk sätt att utvecklas och lära sig på.

350E15C4-D2E0-4735-992A-6538FDF8811B.jpeg

Mimi Gall

Lärling i Ashtanga Yoga för Ann Svärdfelt

Ann har sett min själs djupaste längtan och har hjälpt mig och fortsätter hjälper mig att leva det liv, bortom alla mina tänkta begränsningar, som jag verkligen vill leva. Jag är evigt tacksam att våra vägar möttes och att ingenting är sig likt sedan dess! Det här är en unik utbildning som går på djupet och Ann håller en så fint, på ett sätt som är utvecklande på alla plan - fysiskt, psykiskt, energimässigt och själsligt.

Unknown.jpeg

Linda Eriksson

Lärling i Ashtanga Yoga för Ann Svärdfelt

Första gången jag yogade för Ann så kände jag en sådan trygghet, hennes kunskap och glädje för yogan lyser igenom i varje klass och samtal!

När jag träffade Ann så hade jag redan genomfört en yogautbildning, en intensivkurs på en månad som lämnade en del att önska i mig. 
Jag saknade att ha någon att kunna ringa vid frågor som dök upp, gällande min egna praktik och även min undervisning. Likaså någon som kunde hjälpa mig att fördjupa mig i och få en förståelse för yogafilosofin. Detta är precis vad lärlingsprogrammet ger mig! 

Lärlingsprogrammet är ett underbart sätt att båda lära och utvecklas på! Idag finns en helt annan trygghet i mig, eftersom jag vet att jag har Ann med mig längs min resa genom yogans fantastiska värld.

151046710_1884764291677795_3206461620425

Maria Lagneby

Lärling i Ashtanga Yoga för Ann Svärdfelt

"Jag tänkte aldrig nånsin på att jag skulle undervisa i yoga, utan Ann hade det aldrig hänt. Jag är så tacksam över att jag nu gör det, att Ann ställde frågan och planterade fröna.

Att gå lärlingsprogrammet är den bästa kombinationen av ledarskapsutbildning och livskunskapsutbildning, att få lära sig om sig själv och livet och hur en kan stötta andra i vars o ens personliga utveckling.

Lärlingsprogrammet är helt unikt i sitt slag, unikt för att det utgår från dig och där du är i ditt lärande och Ann har en unik förmåga att möta dig just där. Hon pushar, bromsar, stretchar och öppnar upp och finns alltid där.

Att få vara lärling gillar jag, att både få vara elev och lärare i ett flöde. Att få finnas till för andra och att ha ett starkt och tryggt stöd i det.

Lärlingsprogrammet hjälper mig att fördjupa min egen praktik, när jag ska undervisa andra kräver det en helt annan hängivenhet till yogan av mig, att förstå på djupet för att kunna förmedla till andra. All undervisning som jag gör utgår från min egen förståelse o erfarenhet. Ett ständigt lärande."

IMG_0346.JPG

Sara Jane

Lärling i Ashtanga Yoga för Ann Svärdfelt

Jag började lärlingsprogrammet för Ann år 2012 och avslutade 2015. Jag hade ingen aning om vad jag gav mig in på när jag började men det har förändrat mig  och hur jag ser på min omvärld.

Ann tog emot mig med värme och stöd men gav mig samtidigt mycket frihet. Jag känner att hon litar mycket på mig och hon ger mig stor möjlighet att utvecklas och växa - det har i stunden ibland gjort att jag känt mig rädd. Men i efterhand har jag alltid förstått att det är när jag släppt den rädslan och vågat som jag växt och utvecklats. Vi bodde båda i Malmö under flera år och arbetade sida vid sida. Tacksamheten över det är stor. 


Numer bor jag många mil bort och har småbarn som tar mycket tid och fokus. Där hjälper yogan mig mycket. Igen. 

Jag undervisar inte fullt lika mycket som jag gjort tidigare. Yogan är ändå ständigt närvarande. Under perioder har jag känt att jag glidit iväg. Funderat över vad det innebär att ha en lärare och vem jag ska välja att följa. Jag har landat i att relationen med min lärare, med Ann, är den jag väljer att skapa med henne. Om jag väljer att lyssna och lita på henne kommer hon och yogan fortsätta ge mig det jag behöver. Hon har lärt mig mycket genom åren. Kanske främst att inget är konstant- allt är föränderligt. Vilken storslagenhet det finns i det. 


Jag är innerligt tacksam för min relation till  Ann. För att hon har tålamod och för att hon inte ger mig några allt för tydliga svar utan lär mig tänka själv. Med mera, med mera. 

I början av lärlingsskapet, när jag visste väldigt lite om yoga, var det viktigt för mig med Anns karaktärsdrag. Jag kände att jag kunde knyta an till henne och tack vare hennes personlighet blev det lätt för mig att fördjupa mig i yoga.

Numer ser jag det lite annorlunda- Ann är min vän och jag uppskattar hennes personlighet. Men rollen lärare och elev är skild från vänskapsrelationen. Den är något renare och enklare, något som inte innehar särskilt mycket åsikter och känslor  utan mer består av ett flöde av energi och information. Man kan säga att den relationen speglar mer vad yoga också är.

153684716_475129460566230_29937664381202

Frida Nilsson

Lärling i Ashtanga Yoga för Ann Svärdfelt

"Jag träffade Ann för första gången på Seaside i Åhus. Hade innan det testat olika "vinyasa-yoga-klasser" men det var något med Anns klasser som gjorde att jag fastnade, kan inte sätta fingret på vad det var men jag kände mig trygg i rummet när hon undervisade.

Jag följde henne sen när hon flyttade till shalan på finest och fortsatte yoga för henne där. Fick höra om lärlingsprogrammet av en annan utövare och blev genast nyfiken. Pratade med Ann och kände att detta skulle vara något för mig.

Nu har jag varit lärling i drygt ett år och tycker det är bland de bästa valen jag gjort. Ann är en fantastisk lärare och förebild. Hon finns alltid tillgänglig när man har tankar, bromsar när man vill skynda och peppar när man saktar av. När hon undervisar ser hon varje individ i rummet samtidigt som hon utstrålar en energi som gör att man känner tillhörighet med alla, och det är detta jag vill förmedla till mina utövare."

87168852_1061036204273853_67740642780024

Christina Hök

Lärling i Ashtanga Yoga för Ann Svärdfelt

Att vara lärling för Ann betyder ett skräddarsytt individuellt program som tar dig med på en upptäcksresa i dig själv! Ann ser till alla dina "lager" som du växlar mellan i livet; framförallt din egen practice men även hur du lever i stort och smått och vad hon som mentor behöver lyfta fram hos dig i varje givet ögonblick.


Ann är som en örn som ena stunden ser det stora perspektivet ovanifrån för att sedan dyka djupt ner och in i det som behöver lösas i stunden när du lär dig att undervisa. Jag hade inte planerat att börja undervisa, var alldeles för rädd och osäker men Ann har lotsat mig igenom mina begräsningar/rädslor både på mattan och i min undervisning och jag inser att dessa 3 steg som lärling har transformerat mig som människa!


Jag har fruktansvärt mycket kvar att lära men Ann visar oss att vi alla har något unikt att bidra med och att man inte behöver vänta med att börja undervisa! Att vi alla är elever för alltid!

119055339_2733087806954788_7278815614873

Lotte Hansson

Lärling i Ashtanga Yoga för Ann Svärdfelt

"Att yoga utifrån traditionen av ashtanga yoga ger mig både utmaningar och ökad livskraft.

Jag känner en vila i att yogarörelserna följer ett förutbestämt mönster och jag kan känna i kroppen både där det går lättare och där jag möter motstånd i jämförelse med tidigare yogatillfällen.

Att ha en lärare som kan följa denna energi av berg- och dalbana är fantastiskt.

Att känna att läraren vet när jag ibland behöver utmanas, ibland behöver hållas med en tröstande hand eller ibland behöver jag stå själv i min asana. Att se speglingen i yogaläraren vad just JAG behöver få för insikt om mig själv - krävande men sååå värdefullt. Precis så vill jag beskriva dig som min yogalärare.

Tack Ann!"

29313495_10155088096676364_1520924554615

Therese Högström

Lärling i Ashtanga Yoga för Ann Svärdfelt

"Yogan var ny för mig när jag träffade Ann, Mimi, Anna och Christina för första gången. Ett mycket fint möte där ni tog emot mig med nyfikenhet. Hösten tyckte jag utvecklades med stormsteg men när vintern väl kom och möjligheterna att få yoga med Ann regelbundet under en ”längre tid” kom förändringen....jag har tränat mycket i mitt liv men aldrig upplevt en sån förvandling av kroppen/känslan inuti till det positiva.


Att tas utanför det komfortabla är utvecklande och där är du Ann fenomenal på att känna av vilken energi som finns för dagen! Ser fram emot många fler timmar på mattan med dig bredvid."