Holistisk hälsa med hjälp av Yoga, Meditation & Ayurveda

- 8 veckors onlinekurs -

243124102_10159380494435610_5036463795879452003_n.jpg

- Ny kursstart! 14/11 2021 -

Vill du sova bättre, känna mindre stress och mer energi i din vardag?

Vill du få enkla tips och råd på hur du kan leva mer hälsosamt enligt Ayurveda?

Längtar du efter att bli guidad djupare in i dig själv?

Då är vår kommande onlinekurs något för dig!


Vår onlinekurs guidar dig in i metoder som har hjälpt oss finna större ro och glädje i våra egna liv. Den här kursen hjälper dig skapa förutsättningarna för din mentala, känslomässiga, själsliga och fysiska hälsa.

Vi ser fram emot att träffa dig!

Namasté

Ann, Alexander & Mimi

 
 

"Jag älskar rutiner och ritualer och har nu lagt till några ytterligare i min vardag. Kursen sträcker sig på så många plan, både för kropp & själ. Jag har både gråtit & skrattat...Valmöjligheten med kursen är så bra för man kan göra både hur mycket och hur lite man vill."

Ida Stjärnkvist - Kursdeltagare

 

Om kursen

Skapa hälsosamma vanor med hjälp av Yoga, Meditation & Ayurveda

Kursen pågår under 8 veckor där vi varje söndag träffas online på Zoom. Under kursens gång guidas du igenom enkla meditationstekniker och avslappningsövningar (Yoga Nidra) för ökat välmående och djupare förståelse av sinnet. Dessutom introducerar vi dig till ayurvediska principer för bättre hälsa och energi och ger dig tips och råd på vad du kan äta och göra för att få mer balans i din vardag. Målet är att du ska kunna praktisera och använda dig av dessa metoder efter kursens slut.


Du erbjuds även möjligheten att boka till en individuell online-konsultation med lärarna.


Effekter som du kan förvänta dig av kursen är:

Bättre sömn

Jämnare humör och gladare sinnesstämning

Mer energi

Skönare känsla i kroppen

Ökad närvaro i vardagen

Minskad stresskänsla

Max 20 deltagare.

Kursstart: Söndag 24/10 2021

Investering: 1800 kr

156042244_10158895666910610_5628060536922755041_n.jpg
 

"Längtar till söndagens goa tid med er, när jag nyfiket tar del av allt ni bjuder på. Ayurveda har jag länge velat lära mer om, jag har också Yogat i flera år, både Ashtanga och Yin. Detta var grunden till att jag anmälde mig till kursen. Jag har verkligen fått mycket av båda dessa delar, men jag har fått så mycket mer! Alla dessa meditationer och Yoga Nidra upplevelser har verkligen varit guld!!"

Anonym kursdeltagare

 
 

Mental, känslomässig, själslig & fysisk hälsa

På denna kursen introducerar vi dig till:

Ashtanga Yoga

Lär dig grunderna i Ashtanga Yogan genom att följa vår inspelade video och upplev metodens rehabiliterande effekter för mer energi och vitalitet. Rörelserna och ställningarna gör utövaren balanserat stark och smidig. Det är ingen nackdel att vara stel när man börjar. Ställningarna är uppbyggda för att passa alla och den stele upplever strax ökad smidighet. Många ställningar gör oss också väldigt starka.

Läs mer om Ashtanga yoga här.

Meditation & Yoga Nidra

Varje söndag guidar vi dig igenom enkla meditationspraktiker som hjälper dig komma i kontakt med det som är sant inom dig. Vi hjälper dig öka ditt välmående genom att titta djupare inåt, komma till ro och stilla sinnet. Med guidad Yoga Nidra (djupavslappning) kommer du ner i varv inför söndagens sömn. Du kommer redan efter första workshopen känna skön djupavslappning och sova bättre.


Här är en känd gammal buddhistisk instruktion om hur man kan meditera:


”Släpp taget om det som redan hänt,

Släpp taget om det som ännu inte hänt,

Släpp taget om det som händer just nu.

Försök inte att förstå någonting,

Försök inte att få något att hända.

Bara slappna av, här och nu, och vila.”

- Tilopa

Ayurveda

Ann ger ayurvediska hälsoråd kring vad du ska äta, dricka och göra för att nå större balans och bättre hälsa. Råden följer den rådande årstiden. Tipsen kan vara recept på hälsodrycker, maträtter, andningsövningar samt andra rutiner som kan vara bra för dig just nu.


Ayurveda betyder vetenskapen om livet. Denna mångtusenåriga hälsolära bygger på de fem elementen luft, rymd, eld, vatten och jord. Enligt Ayurvedan finns det tre ämnesomsättningstyper. Dessa kallas för doshor. De heter: Vata, Pitta och Kapha.


Vi är alla unika i våra konstitutioner. Alla människor har dock alla tre doshor representerade i sig. Om man inte mår bra av någon anledning; fysiskt eller mentalt, beror det på att man har ett ogynnsamt överskott av en eller två doshor eller att man har toxiner. Dominansen eller överskottet och även toxinerna kan finnas på olika nivåer och kan vara av mental eller fysisk karaktär. När man mår bra råder en bättre balans mellan de olika doshorna utifrån den grundkonstitution man har fysiskt och mentalt.

Läs mer om Ayurveda här.

 

"TACK för ljuvligt fina stunder! Ni guidar oss alla på ett så mjukt, välkomnande och omtänksamt sätt. För mig är söndagsstunderna som de allra bästa guldkornen i veckan, som får mig ner i varv på riktigt, som ger fokus inåt och som sätter mig i kontakt med - mig själv. ️ Mimi, Alex och Ann, ni gör skillnad i mitt liv, tack!"

Anneli

 
 

Vem är kursen för?

  • För dig som behöver komma ner i varv och längtar efter att titta djupare in i dig själv.

  • För dig som är nybörjare och vill lära dig mer om Ashtanga Yoga, meditation & ayurveda.

  • För dig som är familjär med dessa metoder men inte haft möjlighet och tid att praktisera så mycket som du vill,  och vill nu ha hjälp att skapa regelbunden praktik.

  • För dig som redan är erfaren och har en regelbunden praktik men söker inspiration till att fördjupa dig i dessa ämnen tillsammans med andra i grupp.

"Jag har fått mera lugn i mig. Jag gör mera för mig själv, känner mig snällare och större. Jag tycker att ni alla tre gör den här kursen så bra! Ni bjuder på er själva och det känns så tryggt. Jag kan både gråta, skratta och vara i varat med er."

Anonym kursdeltagare

 
947031DC-3BED-4DDE-B1C8-387EC8CC86C5.jpe
 
 

Möt dina lärare

Vi är tre passionerade yogisar som är dedikerade yogans väg och vi ser fram emot att träffa dig!

12BD4F67-16FB-4DEC-BDC2-6BC879B90C7F.jpe

Ann Svärdfelt

Ann är Ashtanga yogalärare och Ayurvedisk hälsorådgivare. Hon arbetar som egen företagare med detta i snart 20 år. Hon utbildar yogalärare, ger hälsokonsultationer, föreläser och håller i Workshops både nationellt och innan Corona, även internationellt. Ann brinner för hälsa; mental, själslig, känslomässig och fysisk. Hon ser till helheten och att allt hänger ihop. Hon är känd för att inspirera människor till att ta hand om sig själva och till att lära sig att förstå att ta ansvar för sitt eget liv. Ann hjälper människor att hitta sin inre styrka. På ett intuitivt sätt kan hon ge unika råd till just dig.

7B593560-B74D-481B-A007-6F04BD654346.jpe

Alexander Walter

Alexander har mediterat i över 15 år, främst inom den tibetanskbuddhistiska traditionen. Hans sprudlande passion för uppvaknandet märks tydligt av alla han kommer i kontakt med.  I andan av en spirituell poet delar han glatt och öppet sina erfarenheter med alla utan rädsla. Han drömmer om att vara en del av bron mellan öst och väst. Att förmedla Buddhas insikter på ett lättförståeligt sätt, så att de blir tillgängliga för alla oavsett bakgrund. Som ung arbetade han som säljare, men övergav sin framgångsrika karriär för att arbeta inom vården. Nu vill han bara sprida vidare de tekniker som hjälpt honom finna mer ro, glädje och mening i sitt liv.

350E15C4-D2E0-4735-992A-6538FDF8811B.jpe

Mimi Gall

Mimi är praktiserande buddhist och Yogalärare. I många år har hon dedikerat följt den Zenbuddhistiska vägen kombinerat med traditionell Ashtanga Yoga. Vad hon älskar med dessa två visdom traditionerna är hur de sätter ett värde på disciplin och konsten att utveckla ett kontrollerat sinne med hjälp av meditation, andetag och rörelse. Hon har dessutom praktiserat och känt sig mycket hjälpt av Yin Yogan och Yoga Nidrans läkande effekter. Idag lär hon ut de sistnämnda metoderna samt Ashtanga Yoga. Hon är övertygad om att med hjälp av ett dagligt praktiserande av yoga, tillsammans med en djupare självkärlek, kan varje individ leva med mycket mer lätthet i hjärta och sinne.

 

Mer lätthet i hjärta och sinne

 

Allt börjar med självkärlek

VECKA 1

Det är grunden till inre frid. För de flesta människor är detta något vi behöver lära oss att göra. Kanske har vi glömt bort hur det känns att älska sig själv i denna stressfyllda och konkurrensdrivna värld, där vi istället för att vara förlåtande och accepterande till vår inre upplevelse, bär på massa krav och måsten. Därför bär många på känslan att vi inte är tillräckligt bra som vi är. Men detta är ett missförstånd.
Hur kan vi då vara med oss själva på ett mer kärleksfullt sätt?
Först måste vi inse att redan från en tidig ålder lär vi oss att jämföra oss med varandra. Detta förhållningssätt är djupt rotat i våran psykologi, och tar både tid och träning att förändra. En sak att betrakta är sin egen inre dialog, och undersöka om vi kan prata med oss själva på ett vänligare sätt.
Om du känner igen dig så är du inte ensam. De flesta människor kämpar med detta. Och vi alla går igenom tuffa perioder i vårt liv där detta känns svårare. Då kan det underlätta att söka stöd och få vägledning i rätt metoder.
Att välkomna allting, att acceptera allt i sig själv, med en kärleksfull omfamning. Det är både målet och grunden till inre frid. Därför är det detta vi kommer börja med att öva på tillsammans i vår kommande onlinekurs.

Ashtanga_Social_Media_Posts7.jpg
 

Praktisk info

Kursen sker online på zoom varje söndag 19:00-20:30 under 8 veckor. Vi spelar in söndagarnas möten så om du missar dessa tillfällen så kan du även se materialet i efterhand. Kursplattformen utgår från vår Facebook-grupp där allt kursmaterial publiceras. Du kan praktisera metoderna precis när och vart det passar dig.

Max 20 deltagare.

Kursstart: 14/11 2021

Investering: 1800 kr