Boosta immunförsvaret med Gyllene MjölkDenna dryck renar vår lever först och främst. Vår lever har 1000 olika funktioner. Levern arbetar troget dag ut och dag in med att ta hand om allt vi äter, tänker och känner. När levern är ur balans kan vi känna det på vårt humör. Tålamodet tryter och vi känner lättare stress. Känslor av oro kan också uppstå när levern är ur balans. När levern är renare blir också vårt blod renare och det blir lättare för näringen att komma ut till kroppens alla celler.


Drycken är också antioxidativ. Den är en riktig boost. Så när vårförkylningarna kommer och numera ökad spridning av Covid, då är det bra att boosta sig lite extra.

Därtill minskar drycken slembildning i svalg och i våra utrymmen inne i huvudet som hänger ihop i olika gångar; öron, bihålor, mun och svalg.


Sömnen stärks också på ett fint sätt när man över tid dricker denna dryck. Den ska helst drickas på kvällen innan sänggående.

Sist men inte minst så är den antiinflammatorisk. Inflammationer i kroppen är vanliga. Det är inte alltid vi känner av dem. Inflammationer uppstår i kroppen när något behöver lagas. Det är dock inte bra att gå omkring med inflammationer över tid. Därför är det bra att hjälpa sig själv på traven och då är denna dryck så bra.

Drycken balanserar alla doshor: Vata, Pitta och Kapha.


Man kan blanda Guldmjölken på Mandelmjölk, havremjölk eller gammaldags komjölk.


Använd den färdiga kryddblandningen eller följ detta recept:

2 krm kardemummakärnor

3 stjärnanis

1 kanelstång

2 krm mald gurkmeja

2 krm mald ingefära

1-3 tsk Ghi, kokosolja eller vanligt smör

extra om man vill:

lite svartpeppar

0,5 gram saffran


Läs mer om Ayurveda här!

110 views0 comments

Recent Posts

See All