Janushirasana BJanushirasana B är bra för att öka energiflödet i kroppen. Den stärker de nedre energihjulen särskilt. Den är också bra för att motverka stelhet i fotleden.


Gör som i Janushirasana A och om det går lyft dig upp och för in foten under dig så att du sitter på hälen. Hälens placering ska vara i öppningen av bäckenet. Man kan säga att hälen kommer i kontakt med Muladhara bandha; rotlåset. Fysiskt täpper vi till och lyfter upp.


Jag kommer ihåg när jag började lära mig denna. Jag måste ha varit så stel i min fotled, för jag haltade och hade svårt att stå på foten efter jag övat på denna. Ibland kan det vara så, att när vi börjar öva på en ställning eller en kombination av ställningar, så blir vi sämre i något först, för att sedan bli fri den obalans som fanns i området.

Om det går lyft dig upp och för in foten under dig så att du sitter på hälen.


Det är inte alltid vi är medvetna om vad vi har för olika låsningar, blockeringar och obalanser. Då kan man kanske börja undra om yoga är bra för en överhuvudtaget. Tilliten kanske sviktar. Prata gärna med din lärare om vad du upplever så kan du få goda råd om hur du kan ta dig an ställningen, så att du kan fortsätta öva och må bra.

 

Petri Räisänen kommer till Åhus 25-29 augusti. Ledda klasser, Mysore Practice och workshops.
44 views0 comments

Recent Posts

See All