Parsvakonasana A & B
Parsvakonasana A & B är nästa ställningar i Ashtanga-serien!

Den utsträckta triangeln skiljer sig från den första då steget mellan fötterna är betydligt större och ena benet ska vara böjt i 90 grader. Det kan vara svårt att sjunka ned så mycket i höften. Försök trycka i båda fötterna lika mycket i golvet och stå i mitten av kroppen.

I den första; A, går det bra att stanna med underarmen på låret om det känns svårt att komma ned till golvet och i den andra; B, kan du börja med att lägga överkroppen ned mot låret och behålla båda händerna i midjan och inte rotera överkroppen utan först stanna där för att hitta balansen. I nästa steg kan du sätta ihop händerna och därefter när rotationen i överkroppen har blivit djupare och du lyckats komma ned mer i höften kan du sätta ned ena handen utanför foten och sträcka ut den andra armen över huvudet.

Det är djupet i höften och förmågan att öppna och rotera överkroppen som gör att du så småningom kan komma ned i de djupare varianterna. Om du är osäker på hur djupt du kan gå och hur mycket du kan rotera, observera ditt andetag. Andetaget är alltid viktigare än ställningen. Om andningen upplevs som djup och lugn prova att utmana dig, om andningen känns svår, dvs andetagen är korta och ganska så ytliga, stanna på den övre nivån.

I de flesta yogaformer finns någon form av djup sidostretch lik denna med. Anledningen till det är ställningens många fördelar:

- de rehabiliterar scolios och andra problem med ryggen

- anklar och knän stärks mycket

- överflödigt fett runt midjan minskar

- matsmältningsorganen stimuleras och hjälper detox

- spänningar i nerver längs med ryggen som orsakar ryggont släpper

- B särskilt lindrar andningsproblem

- det är en djup höftöppnare som hjälper till god hållning och följsam gång
När jag började lära mig denna ställning, särskilt B, var det som