PurvattanasanaPurvattanasana är en ställning som är oerhört stärkande för hela kroppen. Olika saker kan kännas svåra när man gör den.


Det kan vara svårt att sträcka benen helt. Då har man dem böjda. Det kan också vara svårt att få ned fötterna helt mot golvet, då kan man böja benen lite mer alternativt prova att lyfta höften högre upp. Försök oavsett att ha fötterna helt ihop och knäna helt ihop.


En känsla av att inte kunna få upp överkroppen kan infinna sig. Det är som om bröstkorgen vill sjunka nedåt istället för att komma upp, då kan man prova att försöka hitta musklerna mellan skulderbladen och jobba ihop skulderbladen mer.


Ju svårare en ställning är att utföra desto mer behöver vi öva på den och om en svår ställning kommer emellan två ställningar som känns lättare, säger man inom Ashtanga yogan att då är det extra tydligt tecken på att denna ställningen är viktig för utövaren. Då alla ställningar bygger på varandra energimässigt i denna metod, dvs varje ställning öppnar upp och förbereder oss för nästa ställning energimässigt.

Ställningen stärker inte bara muskulaturen i ben, runt fotleder, rygg, mage, runt axlar och armar utan renar och stärker hjärtat, tarmarna och särskilt ändtarmen och anus.

50 views0 comments

Recent Posts

See All